klimmen met koude handen

zaterdag 28 februari 2004

Nou, ik heb mooi twee dagen in de rotsen gezeten, pffft, klimhallen... Ik was wel heel blij met mijn handschoentjes. De vingers waren vrij, maar de bedekte handpalm bleef lekker warm en dat had een onverwacht goede invloed op de doorbloeding van de vingers. De eerste klim deed ik wel met blote handen. Zie je me blazen?

klimmenIk heb op een gegeven moment mijn vingers zelfs in mijn mond gestopt om weer gevoel terug te krijgen, pijn was al niet meer aan de orde. Die kwam pas boven weer, toen het bloed zijn weg terugvond in mijn vingertoppen, auwauwauw! Maar ik was wel boven. Zo!


Wat vervelender was dan de kou waren de lichte sneeuwbuitjes, die de hele dag vielen.sneeuwbuitje in Hotton

Je werd er zelf niet echt nat van, maar de rots wel en dat maakt hem glibberig en glad. Dat is voor het klimmen niet echt fijn, maar je leert er wel veel van en daarvoor kwam ik toch. Het lukte me bijvoorbeeld om heel weinig op mijn armen te klimmen, ondanks de gladde rotsen. We klommen een drie (Rocher de la Mandille, de Walter Pijler), maar onder deze omstandigheden was dat ook voor de instructeur, die moest voorklimmen, behoorlijk pittig. Ik voelde me als naklimmer aan het touw veilig genoeg om flink druk te geven op mijn voeten, wat ik tot dan toe nog niet zo als vanzelfsprekend deed. Misschien waren de gladde rotsen juist wel een hulp. Druk zetten was tenlotte de enige manier waarop je niet glibberde. Ik had de eerste klimmetjes (de Walter Pijler heeft een relais halverwege) mijn bergschoenen aangehouden, niet mijn klimschoentjes, vanwege de kou, maar dat was geen probleem op deze route.


op de standplaatsIk klom deze zaterdag de volgende routes:

Abseilen

in de keuken van de ChaveehutWe overnachtten in de hut van de VBF, de Chaveehut. Met een gezellige groep is het koken, het eten en het after-climben geen straf.

in de keuken van de Chaveehut

Het lager van de ChaveehutEen van de deelnemers werd midden in de nacht wakker gestoten door de buur, om het snurken te doen stoppen. De buur keek gek op toen bleek dat het snurken gewoon doorging, omdat de snurker nog een bed verder lag. Ik heb van dat alles niets gemerkt of gehoord. Zoals gewoonlijk ben ik wel een paar keer wakker geweest, maar ik sliep ook direct weer in.

-->vervolg

(Copyright van de foto's: R. van Gent)

(Deze pagina is een onderdeel van mijn homepage. Wanneer je via een externe link op deze pagina bent gekomen, gaat het hier naar nanske.nl)